Virtual touchpad för Windows10

background-720224_1920

Microsoft presenterade sin ”Creators update” för Windows 10 förra månaden, tillsammans med ett antal nya funktioner som förväntas anlända i mars nästa år. Även Microsoft har inte i detalj varje enskild ny funktion, väljer att dölja en del i en video, verkar det företaget har fortfarande några överraskningar planerade. I en ny testversion av Windows 10 (build 14965), som släpps idag till Windows Insiders har Microsoft lagt till en virtuell styrplatta för sitt operativsystem.

 Få mer med Microsoft i digitaliseringen

Microsoft beskriver funktionen som ett sätt att styra externa skärmar med en tablett och ingen mus. Den är designad för att sitta i aktivitetsfältet, om de väljs, och ger en virtuell styrplattan på skärmen som kan användas för att styra musen och högerklicka eller vänsterklicka alternativ. Nu kan du aktivera en pekplatta ikon i meddelandefältet, och du kan justera styrplattan gester i huvud Windows 10 inställningspanelen. Du kommer att ha tillgång till och kunna hantera applikationer såsom Trysmartplan.com/sv.

Även om det fortfarande inte är lika utbredd, är det inte längre ovanligt att datoranvändare att möta mer än en skärm i taget, oavsett om en mer permanent flera bildskärmar eller i ett ad hoc-presentation. Styra externa skärmar och projektorer är inget problem för stationära och bärbara datorer, men kan vara besvärligt för tabletter. Snart kommer det inte att bli. Microsofts senaste Windows 10 Insider build visar en ny virtuell pekplatta funktion som gör det möjligt för användare att navigera externa bildskärmar med hjälp av sina tabletter, även utan en mus bifogas.

 Vad gör vi med de andra program som kräver en mus

Medan tabletter, naturligtvis, byggd för beröring, inte alla Windows-program är. Vissa kräver fortfarande precision och knappar på en mus, som är där pekplattor kommer in, som är helt frånvarande på Windows tabletter (såvida de inte råkar vara en 2-i-1). I Build 14965 av Windows 10 för Insiders, Microsoft introducerar en virtuell styrplattan för att göra det möjligt. Alternativet kan aktiveras i Aktivitetsfältet när användare går in Projektionsläge. Knacka på ikonen växlar pekplattan på eller av, och använda det är som alla andra pekplatta. Förutom att det är på skärmen.

Naturligtvis, det är inte det enda i den senaste Windows 10 build, som kommer att vara allmänt tillgänglig för alla i den kommande Creators Update. Kanske mer intresse för alla användare, oavsett om de är stationära, bärbara eller tablett, är Sticky Notes ”utökat stöd för andra marknader. I synnerhet intelligenta funktioner som Flight Detection finns i Tyskland, Kanada, Storbritannien, Indien, Spanien, Mexiko, Frankrike, Italien, Japan och Brasilien. Funktioner som e-post, URL och telefonnummer erkännande görs också tillgänglig för användare av andra språk.

Windows 10 Build 14965 finns också tillgänglig för mobilen, även om förändringarna finns är det förmodligen inte så spännande, varav de flesta är buggfixar och säkerhetsförbättringar. Naturligtvis är det bättre än ingenting alls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *