Moderna vägar till det tekniska kontoret

annie-spratt-294450

Det går alldeles utmärkt att kombinera modern teknologi med företagande. Om du driver ett eget företag eller enskild verksamhet kan du underlätta ditt entreprenörskap genom att installera en mängd tekniska lösningar.

Om du ännu inte har skaffat ett kontor till din verksamhet är det dags att slå slag i saken. Om du surfar in på Matchoffice.se kan du välja och vraka bland tusentals lediga kontorslokaler i Sverige. På webbsidan kan du sortera efter bland annat pris och yta och många lokaler presenteras med tydliga bilder så att du enkelt kan ta reda på vilket kontor som passar dig.

Som du ska få se finns det en mängd tekniska lösningar tillgängliga för ditt tekniska kontor – i form av både appar och fysiska produkter.

Gör om din dator till en ritbräda

AirBar är ett fiffigt program som kommer i ett USB-minne. Med hjälp av mjukvaran klarar din dator eller laptop nämligen av att swipa och zooma som om den vore en ritbräda eller smarttelefon.

De flesta entreprenörer kan dra nytta av AirBar, men mjukvaran är särskilt hjälpsam om du arbetar mycket i bildredigeringsprogram om Photoshop eftersom den snabbar upp och underlättar ritandet. Tänk vad skönt att slippa använda tangentbordskommandon och datormus varje gång du ska ändra på en pixel!

Låt appen sköta transkribering av möten

Appen Cassette fungerar på alla modernare Apple-telefoner och är ett måste om du ofta spelar in möten, memos eller intervjuer.

Cassette hjälper dig genom att automatiskt transkribera dina ljudfiler så att du slipper göra det manuellt. På så sätt spar du in mycket tid, minskar stressen och ökar produktiviteten.

Stressa ner med en smart kontorslampa

Smarttelefoner i all ära – det finns också smarta inredningsartiklar. Exempelvis kan du använda dig av den smarta lampan från Helia som automatiskt justerar ljuset i takt med att dagen blir mörkare. Ju senare på kvällen du arbetar, desto gulare och dovare blir ljuset.

Lampan filtrerar bort uppiggande och blått ljus samt anpassar sig efter din naturliga dygnsrytm för att säkerställa att du kan sova gott om nätterna.

Sömlöst samarbete med Google Jamboard

Google har tillverkat den nya, intelligenta whiteboarden Jamboard. Det här teknologiska underverket är ett måste för dig som ofta håller möten på distans eller som i realtid vill kunna pitcha idéer till samarbetspartners på andra sidan jordklotet.

Med hjälp av Jamboard kan du göra anteckningar och nåla fast bilder i 4K. Allt du gör laddas upp till ett moln där du i realtid kan dela med dig av dina anteckningar till partners och konsulenter världen över.

Fräscha upp luften med en smart luftrenare

En nyhet på marknaden är Holes Smart Air Purifier – en smart luftrenare som du enkelt styr med din smarttelefon. Luftrenaren kommer med utbytbara HEPA-filter och tar effektivt bort exempelvis pollen och djurhår.

Det finns möjlighet att låta luftrenaren automatiskt rena luften eller så kan du skapa ett schema om du exempelvis vill filtrera luften nattetid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *