Google Earth lanserar Virtual Reality

google-maps-1797882_1920

Google Earth är ett fantastiskt verktyg för att upptäcka och visa platser runt om i världen – platser som man inte någonsin skulle kunna besöka – och nu tas spelet till nästa nivå är den virtuella verkligheten i form av: Google Earth VR.

Lanserad för HTC Vive headset användare först och främst, kommer Google Earth VR göra det möjligt för användare att virtuellt besöka vilken del av världen som helst utan att faktiskt resa dit. Vare sig det är Amazonfloden eller Manhattan skyline eller Grand Canyon eller den fantastiska schweiziska Alperna, Google Earth VR tar du det nästan så att du kan ha en djupare upplevelse.

”Vid 196.9 miljoner kvadrat miles, vet vi att världen är ganska stor, så vi har gjort det enkelt att hitta bra ställen att besöka,” Google VR produktchef Mike Podwal sade i en officiell blogginlägg. ”Earth VR kommer med filmiska turer och handplockade destinationer som skickar dig till Amazonfloden, Manhattans skyline, Grand Canyon, de schweiziska alperna, och mycket mer.” så det är bra hur vi kan resa in framtiden och var som helst i världen. Men samma som du kan göra genom att ta ett lägenhetsbyte och har en söt upplevelse i Sverige, och du kan också prova att innan den nya funktionen från Google Earth.

Alternativ på Google Earth VR inkluderar promenader i Tokyo, eller gå nära Eiffeltornet utöver de som nämns ovan. Med Google Earth VR kommer du att kunna flyga runt dessa rekonstruerade landmärken. Precis som andra virtuell verklighet upplevelse du känna att du är en del av upplevelsen när Google Earth VR.

Google Earth VR har redan släppts på Steam den 16 november och som det går, till nästa plattform få stöd för Google Earth VR är HTC Vive headset. Strax efter att andra plattformar kommer att följa och lanseringar kommer att fortsätta under 2017.

Det är intressant att Google är att föra denna erfarenhet till HTC Vive VR headset först. Google har redan meddelat sin egen VR plattform med Daydream VR och de nya Pixel smartphones är de första dagdröm redo headset. Google meddelade också sin första Daydream Visa VR headset tillsammans med Pixel telefoner i oktober.

Googles DAYDREAM VR headset är faktiskt gjort av tyg och kommer även med sin egen Bluetooth kontroll. Google säger att allt YouTube-innehåll kan ses i Daydream View, även icke-360 videor och man planerar att lägga till Google Play Filmer, Google Street View turer till denna lista snart.

Google nämnde också att ”Earth” har funnits i 10 år nu, och har setts av 2 miljarder nedladdningar på den tiden. Earth VR skulle ha varit perfekt för den nyligen lanserade Daydream View, som saknas i innehåll. Det stöder för närvarande Google Street View och Google Art & Culture.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *