Digitala läkarbesök i Sverige

icon-1691338_1920

Företaget KRY (kry.se), är det svenska digitala startup företaget som siktar in sig på hälsa, som ansluter patienter med sjukvårdspersonal för samråd via video. Sverige kom med en hel del innovativa koncept hittills, erbjuder många kvalitet och användbara företag och tjänster som Uniggardin.se De tillkännagav nyligen en finansiering på 6,1 miljoner euro av London och San Francisco-baserade Index Ventures och Stockholmsbaserade Creandum. Berlin-baserade nystartade investerare och operativa VC, Project A, deltog också i denna finansieringsrunda.

Hälsa går i online-miljön

Kry, som för närvarande verksammar i naturliga Sverige, kommer att använda denna första investering för att driva en internationell expansion (med inträde på nya marknader meddelas under de kommande månaderna), samtidigt som man fortsätter att bygga en överlägsen vårdupplevelse för sina kunder. Förutom investeringen, kommer följande personer att ansluta sig till KRYs styrelse; Fredrik Cassel från Creandum, Index Ventures ’Ben Holmes, och Thies Sander från Project A, alla förde med sig en rikedom av erfarenhet, kompetens och strategiskt insikt.

Stockholmsbaserade KRY är Sveriges första någonsin digitala vårdcentral, vilket gör att patienter från hela landet kan ta emot en videokonsultation med en KRY företagare sjukvårdspersonal via sin mobiltelefon, surfplatta eller webbläsare, snarare än att behöva resa till ett möte ansikte mot ansikte. Sedan KRY lansering 2015, har över 30.000 svenskar kommit att förlita sig på plattformen för att kontakta läkare, där 96% är nöjda med tjänsten.

När en patient har valt en tid och datum för deras KRY  möte där de även beskrev sina symptom i appen, kopplas de sedan via videolänk med en högt utbildad läkare för en 15 minuters medicinsk konsultation. Under detta diagnostiserar läkaren patienten och levererar råd för oro som inte kräver fysiska undersökningar eller prover, såsom utslag, eksem och feber. När videon har avslutats, kan läkare vid behov skriva ut ett recept eller hänvisa patienten till en specialist. Läkaren kommer, som är branschstandard, hålla sig till användarens journal. Denna process garanterar inte bara att patienterna får diagnosen eller behandling de behöver, oavsett var de befinner sig, men det bidrar också till att lindra de redan överbelastade sjukvårdssystemet.

Kry 15-minuters videokonferenser kostar 299 svenska kronor per session, vilket är cirka motsvarande 27 pund eller 35 dollar.

Fredrik Cassel, Partner på Creandum tillägger: ”Redan innan den här omgången av finansiering, nådde KRY en takt av patientmöten som verkligen är imponerande, även på en pan-europeisk nivå. Hemligheten här är att KRY lagt fokus på att sätta konsumenterna först, det är därför de är så älskad av sina användare. ”

Ben Holmes, partner på Index Ventures tillägger: ”Vi har varit mycket imponerade vid Traction KRY teamet, för vad de har uppnått med sina väl utformade och patientcentrerade mobila upplevelser. Vård på primärvårdsnivå har inte till fullo dra nytta av teknisk innovation och KRY har en verklig möjlighet att expandera och förbättra tillgången till hälso- och sjukvård för alla. ”

Om företaget KRY

Grundades 2014 av Johannes Schildt, Fredrik Jung-Abbou, Josefin Landgård, och Joachim Hedenius. KRY syftar till att ge dygnet runt vård för patienter över hela världen, vilket minskar trycket på traditionella vårdgivare.

KRY är en godkänd vårdgivare, där alla deras doktorer omfattas av regler och förordningar efter viss branschstandard. KRY har hundratals läkare som är ansluta med patienter sju dagar i veckan, med företaget planerar att så småningom vara öppet året runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *