Ny digital plånbok

credit-card-851506_1920

Bara några dagar har gått sedan man introducerade ytterligare nya sedlar och mynt som vi Svenskar ska använda i handeln. Man pratar mycket om att vårt samhälle ska bli kontantfritt men man har ändå valt att spendera miljontals kronor på att trycka om våra svenska sedlar och mynt.

Enklare men mindre säker

Många väljer dock idag att handla med kort. Detta är så klart ett enkelt och säkert sätt eftersom man behöver den personliga koden för att köpet ska kunna gå igenom. Risken för stöld är därför mycket låg till skillnad om man bär kontanter med sig. Ibland finns det inget annat sätt än att använda kort, till exempel vid e-handel. Till exempel Fair-laan.se använder ett mycket säkert sätt att få sin verksamhet arbete, som arbetar med pengar och transaktions hela tiden.

Mastercard har nu gått steget längre. De vill införa en sorts digital plånbok där man säkert kan spara sina betalkort och kreditkort så att man genom några enkla knapptryck kan betala på nätet. E-handeln ökar enormt mycket, men det kan här nämnas att de betallösningar som finns för direktbetalning via nätet kan vara riktigt krångliga och ibland inte fungera alls. Detta försämrar så klart användarupplevelsen för kunden som handlar.

För en säker och snabbare framtid

Det Mastercard har utvecklat är en säker, global, digital plånbok där kortuppgifter sparas första gången du använder tjänsten. Efter det så loggar man helt enkelt in i den digitala plånboken med sitt mobila bank-id och godkänner köpet. Detta är otroligt smidigt och enkelt och en lösning som ligger helt rätt i tiden. Förutom kortuppgifterna sparas även leveransadressen, vilket gör att du slipper ytterligare ett steg i betalningsprocessen online. Hela köpet går snabbt och smidigt på bara några klick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *