Fler och fler flygbolag förbjuder Galaxy Note 7

galleon-1666084_1920

Samsung har sedan tidigare alltså återkallat mer än 2,5 miljoner smartphones, med hänvisning till ett fel i batteritillverkningen. Det sydkoreanska företaget avbröt produktion tidigare i veckan, mindre än två månader efter augusti releasen.

USA:s konsumenverk säger nu att det har varit nästan 100 rapporter om batterier i Galaxy Note 7 telefoner som drabbats av överhettning i USA. En brand utbröt på en Southwest Airlines flight tidigare denna månad. I ett annat fall, en familj i St Petersburg, Florida, rapporterade om en Galaxy Note 7 telefon som laddades i deras jeep fattade eld, och förstörde fordonet.

Kanada och USA:s Federala Transport administration hade tidigare varnat passagerarna att inte packa ner sina telefoner i deras incheckade väskor och för att stänga dem och inte ta med dem ombord på flygplanet.

I kölvattnet av Samsungs globala återkallelse av Galaxy Note 7, har USA nu förbjudit enheten på alla flygplan, även om den är avstängd. Tidigare hade Federal Aviation Administration (FAA) bara utfärdat en varning för att ha passagerare att hålla telefonerna avstängda under flygningen. Men nu rapporterar Bloomberg att du inte kan ta med den på planet alls. Detta följer de senaste nyheterna som Samsung har avslutat produktion och försäljning av Galaxy Note 7 helt på grund av rök och brandtillbud, som även har drabbat ersättningstelefoner. Det är inte helt klart när telefonen skulle tas ifrån dig – om det skulle vara under säkerhetskontrollen eller när du är ombord på planet – men om du inte redan har återvänt det, bör du åtminstone göra det innan din nästa resa.

Department of Transportation har utfärdat ett uttalande om förbudet, klargör att förbudet är effektivt sedan i lördags 15 oktober, 2016. Som rapporterats, tillåts inte Galaxy Note 7 att transporteras i person, i handbagage eller incheckat bagage, och kan inte ens sändas som flygfrakt.

”Vi inser att förbud av dessa telefoner från bolag kommer besvär vissa passagerare, men säkerheten för alla dem ombord på ett flygplan måste prioriteras”, säger transportministern Anthony Foxx i ett uttalande. ”Vi tar detta ytterligare steg eftersom även en brand incident på en flight utgör en stor risk för allvarliga personskador och sätter många liv på spel.”

Samsung har även gått ut med ett uttalande:

”Samsung, tillsammans med olika transportföretag, arbetar för att kommunicera med US Department of Transportation om nya förbud av alla Galaxy Note7 enheter i carry-on och incheckat bagage på flyget. Vi har uppmuntrat flygbolagen att utfärda liknande meddelanden direkt till sina passagerare. Alla Galaxy Note 7 ägare bör besöka deras transportföretag och butik för att delta i den amerikanska Note 7 återbetalning och Exchange Programmet. Vi inser att detta är en olägenhet, men din säkerhet måste förbli vår högsta prioritet. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *